Bookbeat

Bookbeat är tillsammans med Storytel och Nextory en av de mest populära och ledande digitala ljudbokstjänsterna i Sverige.

Om bookbeat

Bookbeat är en app och en digitaltjänst där du kan prenumerera på böcker. Bookbeat har funnits sedan år 2015 och är en utav de något yngre ljudbokstjänsterna som finns men är idag en av de starkare stjärnorna som lyser på ljudboksmarknaden. Bookbeat är en del av Bonnierkoncernen som är en av Sveriges största bok- och medieförlag. När tjänsten först lanserades 2015 var det till en utvald grupp som fick testa appen och lämna feedback så att de året därpå, 2016, kunde lansera appen till allmänheten. Det dröjde inte länge tills appen även lanserades i Finland. På den finska marknaden är Bookbeat den ljudbokstjänst som är störst. Men i Sverige är Bookbeat en av de digitala ljudbokstjänster som slåss om att bli störst. Förutom att Bookbeat har etablerat sig i Sverige och Finland så finns appen tillgänglig över hela EU. 2017 lanserades appen i Storbritannien och samma år även på den Tyska marknaden.

Bookbeat har idag över 400 000 betalande användare. Appen fungerar både för iphone, android och i ipads.

Vad erbjuder Bookbeat?

Eftersom Bookbeat till viss del ägs av Bonnier så har du med Bookbeat tillgång till hela Bonnierkatalogen, men också andra bokförlag. I skrivande stund har de över 10 000 titlar i sitt bibliotek. Biblioteket är indelat i 13 kategorier med olika genrer. Allt ifrån barn och ungdomsböcker till fakta. I varje kategori finns också underkategorier. Är du till exempel på humör för skräck hittar du det under fantasy, är du sugen på en mysdeckare hittar du det under kategorin spänning.

Förutom att de erbjuder böcker på svenska så finns det även böcker på engelska, tyska, spanska, finska, polska och danska.

Du får tillgång till hela deras katalog av böcker när du skriver upp dig på ett av de abonnemang som de erbjuder. Men de erbjuder också en gratis provperiod på två veckor.

De abonnemang som finns är baserat på hur mycket du lyssnar i månaden. För 20 timmar i månaden finns abonnemanget som heter basic och kostar 99 kronor i månaden. För 100 timmar i månaden finns abonnemanget standard för 149 kronor i månaden. Sedan finns bookbeat premium där du för 199 kronor i månaden kan lyssna helt obegränsat.
För de som vill lyssna flera personer från samma konto finns bookbeats familjeabonnemang som kostar 49 kronor för varje ny användare du lägger till. På deras hemsida kan du enkelt avsluta ditt abonnemang.

Förutom ljudböcker erbjuder bookbeat också e-böcker.

Så använder du bookbeat

Bookbeat kan laddas ner till din telefon eller ipad. För att ladda ner appen går du in på App store eller Google play. Sedan fyller du i dina kontouppgifter, även om du tar en gratis provperiod så kräver det dina uppgifter. Om du inte säger upp ditt abonnemang när provperioden är slut kommer en avgift att dras för kommande månad.

Om du inte vet vad du vill lyssna på så kan du surfa runt på appens startsida. Där kan du se vilka böcker som är populära just nu, se vad tidigare lyssnare/läsare har tyckt och få inspiration. När du inte har tillgång till wifi så kan du ladda ner dina böcker och lyssna offline.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*